Om oss

Om oss

Om oss

 

Gamla Franska är en restaurang i Saluhallen i Lund med en härlig uteservering som har sol största delen av dagen. Med stora glaspartier ut mot uteserveringen med läge vid Botulfsplatsen skapas en stadspuls precis som gatorna i Paris.

 

Vår historia

2013 startade vi Gamla Brogatan i Malmö och drev restaurangen fram till 2017. 2017 fick vi möjligheten att ta med oss vårt beprövade koncept till er i Lund och öppnade Gamla Franska. Namnet kommer från vår tidigare Malmö-krog och hyllar även de gamla franska köksteknikerna.

 

Lunds Saluhall

Ni hittar oss i Lund Saluhall, vid ingången mot Botulfsplatsen!

Varmt välkomna

till oss

Teamet

Varmt välkomna

Med olika bakgrunder, talanger och erfarenheter förenas vårt team av en sak och det är passionen för mat, dryck och gästvänlighet.

Vi på Gamla Franska älskar att ta hand om våra gäster. Vi älskar hantverk och engagemang, därför använder vi oss av råvaror från leverantörer som står för just detta. Vi älskar även öl. Ljus, mörk, bitter och besk, gärna serverad i rätt temperatur och med högt skum. Därtill älskar vi att para ihop goda viner med diverse rätter för att förhöja smakerna. Har du avnjutit en god måltid, är mätt och belåten samt vill suga det sista ur ditt goda sällskap? Många goda samtal har avrundats med en cognac, armagnac, calvados, grappa, bourbon eller whiskey, vad gillar du? Vi har ett brett sortiment av alla drycker och hjälper gärna dig att hitta det som passar just dig.

Vi har någonting för alla tillfällen, någonting för alla sällskap & diskuterar gärna våra favoritdrycker med er, tillsammans kan vi göra någonting för att Lunds dryckeskultur skall vara ännu roligare. Kom förbi på ett glas, slå er ner i på vår uteservering i solen eller sätt er i baren med närhet till personalen och köket för en riktig saluhallskänsla.

Varmt välkomna till oss på Gamla Franska

våra rätter

traditionellt med nyskapande touch

fransk matlagningsteknik i grunden

Hos oss hittar ni klassiska rätter som sniglar, sydfransk fisksoppa, entrecôte med pommes frites och bearnaise stående på menyn. Sedan uppdaterar vi vår meny med nya spännande rätter efter säsong. Vi serverar både lunch och à la carte.