läs mer

Om oss

Om oss

Om oss

 

Gamla Franska är en restaurang i Saluhallen i Lund med en härlig uteservering som har sol största delen av dagen. Med stora glaspartier ut mot uteserveringen med läge vid Botulfsplatsen skapas en stadspuls precis som gatorna i Paris.

 

Vår historia

2013 startade vi Gamla Brogatan i Malmö och har sedan dess utvecklats otroligt. Nu har vi fått möjligheten att ta med oss vårt beprövade koncept till er i Lund. Tidigare sous chef på Gamla Brogatan följer med och som köksmästare på Gamla Franska kommer Ola Nilsson ta hand om våra gäster i Lund.

 

Vår systerkrog i Malmö

Besök vår systerkrog i Malmö. Det var där allt började.

Gamla Brogatan

Teamet

Teamet

Möt Teamet

Med olika bakgrunder, talanger och erfarenheter förenas vårt team av en sak och det är passionen för mat, dryck och gästvänlighet.

Vi på Gamla Franska älskar att ta hand om våra gäster. Vi älskar hantverk och engagemang, därför använder vi oss av råvaror från leverantörer som står för just detta. Vi älskar även öl, ljus, mörk, bitter & besk, gärna serverad i rätt temperatur & med högt skum. Har Du avnjutit en god måltid, mätt, belåten & vill suga det sista ur ditt goda sällskap? Många goda samtal har avrundats med en cognac, armagnac, calvados, grappa, bourbon eller whiskey, vad gillar Du? Vi anser oss själva väldigt belåtna med vårt stora sortiment av avecer.

Vi har någonting för alla tillfällen, någonting för alla sällskap & diskuterar gärna våra favoritdrycker med er, tillsammans kan Vi göra någonting för att Lunds dryckeskultur skall vara ännu roligare. Kom förbi på ett glas, slå er ner i på vår uteservering i solen eller sätt er i baren med närhet till personalen och köket för en riktig saluhallskänsla.

 

 

köksmästaren

ola nilsson

Köksmästare

Älskar restaurangbranschen, hans breda kunskap och önskan att överträffa gästernas förväntningar med det lilla extra kommer genomsyra alla tallrikar som läggs.

Morot

Hampus Ponné

Krogägare

Med 20 års erfarenhet från restaurangbranschen är Hampus expert på att leverera känslor via mat och miljö. Hampus hoppas kunna skapa Paris-känsla med liv och rörelse kring saluhallen.

dennis

Hovmästare

Vår sommelierutbildade hovmästare som gärna berättar det ena och andra om våra viner. Vi kommer ha ett stort vinutbud och vinkällare så tveka inte att fråga Dennis om vad som passar just till era rätter.

Viktor

Servitör

Vår servitör som brinner för service! Som grädden på moset är han även Gin och Tonic expert.